Col·labora amb el PARKINSON – Participació al Congrés Mundial 2023

Entitat:
DONACIONS: 0 | RECAPTAT: 0 €
Beneficiaris:
Actualment quasi 100 persones amb discapacitat. Indirectament, les seves famílies.
 
Duració:
Projecte iniciat l’any 2011 amb voluntat de continuïtat / sense data final
 
Pressupost total del projecte:
17.000 euros / any
 
Objectiu de donacions:
3.000 euros
 
Descripció del projecte:

 L’APASC és una associació molt implicada des de fa anys en el teixit associatiu de Sant Cugat i ofereix els seus serveis en quatre àmbits d’actuació:

  • Orientació i suport psicològic inicial i de forma continuada, per a malalts, familiars i cuidadors. Formació i documentació sobre la malaltia i com afrontar-la.
  • Àrea rehabilitadora, oferint tallers i teràpies de manteniment, en grup o individuals: Fisioteràpia, Logopèdia, Musicoteràpia, Artteràpia, Estimulació cognitiva, Teràpies amb gossos i Suport familiar
  • Àrea social: assessorament sobre ajudes i serveis oferts per les administracions. Activitats de grup, d’estimulació i de lleure.
  • Fomentar la recerca sobre la malaltia i sensibilitzar a l’Administració, al col·lectiu sanitari i a la societat, sobre el Parkinson.

 

El fet que el Congrés Mundial del Parkinson del 2023 tingui lloc a Barcelona, ens ofereix una oportunitat única perquè els nostres malalts, familiars i terapeutes, puguin formar-se, conèixer els últims avenços en tractaments i sobretot, compartir la seva realitat amb altres de similars.

 

Objectiu:
 

1-   Promoure la participació dels nostres malalts al congrés, ajudant-los amb la quota d’inscripció, especialment els malalts més joves. La participació en aquest congrés fomentarà la seva motivació i les ganes de superació.

2-   Millorar la qualitat de vida i l’autoestima de les persones assistents.

3-   Facilitar que els nostres terapeutes puguin assistir als cursos de formació pels professionals, que tindran lloc durant el congrés.

4-   Ajudar als malalts més joves a presentar un o dos treballs al congrés.

 

El Parkinson afecta una part important de la població, però hi ha pocs medicaments per tractar-lo adequadament, la qual cosa afecta molt negativament als qui el pateixen. Poder conèixer de primera mà les últimes novetats terapèutiques i les teràpies de suport és una eina de motivació molt potent pels malalts.